24.12.2023

2023 YILI KIRK HATİM OKUMALARI SONA ERDİ

İlçemizde 1915 yılında Çanakkale Savaşı'na uğurlanan askerlerin ardından başlayan ve günümüze kadar devam eden hatim okumaları geleneği bu yıl da devam etti. Kırk Hatim okumalarının bu yılki 40. gün hatim duası 24.12.2023 Pazar sabah namazından sonra Nasuhpaşa (Ulu Cami)de dualandı.

Sabahın erken saatlerinde Nasuhpaşa (Ulu Cami)yi dolduran vatandaşlarımız ve Din görevlileri tarafından 40 gün boyunca her gün bir hatim okunarak yapılan asırlık geleneğin feyzinden nasiplendiler.Bu yılın son hatim duasına İl Müftümüz Esat YAPICI, Zile Müftümüz Yasir ATAŞ, Turhal Müftüsü Ali ERBAŞ, Ülkemizin Kurra Hafızları, din görevlileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Manevi coşkunun yaşandığı bu yılın son kırk hatim duasından sonra Merkez Ulu Camiyi dolduran vatandaşlarımıza program çıkışında ikramlarda bulunuldu.