06.11.2023

TOKAT’TAN 180 KİŞİLİK UMRE KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Tokat İl Müftülüğü, Özel 3 Umre Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek 180 kişilik umre kafilesi için Tokat Havalimanı’nda program düzenledi.

Program, Şehitler Camii Uzman İmam Hatibi Adem Demir tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından grup hocaları ilahiler okuyarak salavatlar getirdi.

Hac-Umre Şube Müdürü Yusuf Yalçınkaya konuşmasında, umre ibadetinin kutsal topraklara yapılan bir ziyaret olduğunu ve bu ziyaretin kişinin Allah’a yakınlaşması için bir fırsat olduğunu belirtti. Yalçınkaya, umre yolcularına kutsal mekanların manevi atmosferinden faydalanmalarını ve oraya vardıklarında İslam Alemi ve Filistinli kardeşlerimiz için dua etmelerini istedi.

Program, İl Vaizi Veysel Polat’ın yaptığı dua ile sona erdi. Umre kafilesi, Tokat Havalimanı’ndan Cidde Havalimanı’na doğru yola çıktı.