02.06.2023

TOKAT’TA VEKALETLE KURBAN ORGANİZASYONU SUNUMU YAPILDI

Tokat İl Müftülüğü, "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı"nı Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde düzenledi. Toplantıya Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi İdris Bozkurt, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Karşıyaka Mehmet Emin Saraç Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: "İslam dininin paylaşma ve infak gibi önemli değerleri, toplumların huzur ve mutluluğunda kritik bir rol oynamaktadır." Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasını vatandaşlara tanıtmak ve katılımı artırmak için samimi bir çaba göstermemiz gerekmektedir. Vekaleten kurban kesmek, gönüllere girmek, kardeşliği pekiştirmek, ilim ve hikmet derslerine katkı vermek, ortak ufku ve idealleri paylaşan insanlarla bayramlaşmak demektir.” Toplumların huzurlu ve mutlu olmalarında paylaşmanın en büyük etken olduğunu vurgulayan Pamuklu, vekalet yoluyla kurban kampanyasına imkanı olan kardeşlerin paylaşmaya önem vermelerinin önemli bir haslet ve örnek bir davranış olduğunu ifade etti.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan İdris Bozkurt ise: “Değerli kardeşlerim, bugün burada toplandık çünkü ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi sonucunda acı çeken insanlara yardım etmek ve dayanışmamızı göstermek amacıyla düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasını tanıtmak için bir araya geldik. Kurban Bayramı, paylaşma ve infak değerlerimizi en iyi şekilde yaşattığımız özel bir zaman dilimidir. Vekaleten kurban kesmek, sadece bir hissenin bir eve girmesiyle sınırlı değildir, aynı zamanda gönüllere girmek, kardeşliği pekiştirmek ve ortak ufku ve idealleri paylaşan insanlarla birlikte bayramlaşmak anlamına gelir. Deprem felaketi sonrasında milletimizin gösterdiği dayanışma ve yardımlaşma ruhunu Kurban Bayramı'nda da devam ettirmek ve depremzedelerin acılarını hafifletmek için bu kampanyaya katılımımızı artırmalıyız. Toplumlarımızın huzur ve mutluluğunda paylaşmanın büyük bir etkisi olduğunu unutmamalıyız. Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığı için daha fazla gayret göstererek, acıların hafifletilmesi ve dayanışmanın güçlendirilmesine katkıda bulunabiliriz. Kurban Bayramı'nda kesilecek kurbanların vekaletini alıp deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırarak, umut dolu bir bayram geçirmelerine destek olmamız gerekmektedir. Bu nedenle, hepinizin samimi katılımını ve desteğini bekliyoruz” dedi.