17.03.2022

İLCE MÜFTÜMÜZ SN. EMİN KAPLAN IN BERAT KANDİLİ TEBRİK MESAJI

Rabbimize ne kadar şükretsek azdır ki bizleri tekrar yeni bir Berat kandiline daha ulaştırdı.

Nice savaşlar görmüş, nice iç ve dış fitnelere direnmiş Müslüman-Türk evladı olan bu aziz milletimiz, bütün olumsuzluklara, sekülerizm ve egoizm rüzgarlarına rağmen; paylaşmayı,yardımseverliği,kenetlenmeyi muhafaza eden bir asalate sahiptir. Almanın değil vermenin, yemenin değil yedirmenin daha üstün olduğunu her daim tavrıyla, eserleriyle abideleştirmiştir. Sınırında  açlıktan, esaretten, yağmadan ve bombadan kaçan milyonlarca mazluma ;yurdunu, imkanlarını,sofrasını, gönlünü açmış; Ensar ruhunu bu ruhsuzlaşmış asırda tekrar şahlandırmıştır.

Son olarak , nefis ve dünyalıkların kardeşi kardeşe düşman ettiği bir çağda, milletçe gösterdiğimiz asil tavrı bahsetmek de bir tahdis i nimet olacaktır. Cenab ı Hakdan Şa'ban ayının 15. gecesi olan bu mübarek Berat gecesinde el açıp mağfiretimizi isterken ; ümidimiz odur ki, dergahından bizleri boş çevirmez, memleketimizi ve tüm alem-i İslamı her türlü musibetten azad eder.

Bu vesileyle başta değerli Almus halkımız olmak üzere, milletimizin ve islam aleminin Berat kandilini tebrik eder, Ramazan ı Şerif de camilerimizde bütün heyecan ve coşkumuzla teravihlerimizi eda edebilmeyi bizlere nasip etmesini Rahmanu'r- Rahim den niyaz ederim.