16.07.2019

"ÇANAKKA'DEN 15 TEMMUZ'A ANADOLU İRFANI" KONULU KONFERANS

“15 Temmuz 2019 Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  dolayısıyla müftülüğümüz tarafından Prof. Dr. Necmettin  Erbakan Kültür Merkezinde konferans düzenlendi.

Sunuculuğunu Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Ali Kaptan’ın yaptığı program. İlçemiz Merkez Camii Müezzin-Kayyımı İlhan Yücel’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ’ın açış konuşmasıyla devam eden programda Akdağ, 15 temmuz’un ülkemizin karşılaştığı en büyük kalkışmalardan biri olduğunu, 40 yıldır din kisvesi adı altında islâma büyük zararlar verdiğini, din istismarına karşı birlik , beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini dile getirdi.

Daha sonra  15 Temmuzla ilgi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından, Programa konuşmacı olarak katılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Aydın “Çanakka’den 15 Temmuz’a Anadolu İrfanı” adlı konferansta  15 temmuzun önemi, geçmişten günümüze Fetö yapılanması, din kisvesi adı altında nasıl din istismarı yapıldığını, Fetö terör örgütünün  maneviyat ve eğitimdeki zaafiyetlerimizi kullanarak  insanları nasıl kandırdıkları konusunda bilgi verdi

Program, Müftülük İlahi grubunun seslendirdiği  ilahiler ve ezgilerle sona erdi.

Haber Web Fotoğraf : Sami Mutlu