03.06.2020

TURHAL’DA CAMİLER CEMAATLE BULUŞTU

Tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de 16 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar ibadete ara verilen camilerimizde, 29.05.2020 Cuma günü sosyal mesafe kuralına uygun olarak  ilk Cuma Namazı kılınmıştır.

İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında16 Mart'tan itibaren camilerde cemaatle ibadete ara verildiğini hatırlatarak, 29.05.2020 Cuma günü camilerimizin yeniden ibadete açılması nedeniyle Müftülüğümüz tarafından şükür kurbanı kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmış, İlçemizde bulunan ve avlusu ve çevresi müsait olan camilerimiz tespit  edilmiş, sosyal mesafe kurallarına uygun hale getirilerek, vatandaşlarımız evlerinden getirdikleri seccade ve maskelerini takarak Cuma namazını kılmaları sağlanmıştır..

Camilerimizin tekrar ibadete açılmasının mutluluğunu yaşadığını dile getiren Akdağ, inşallah bundan sonra da sosyal mesafe kuralına uyarak Öğle ve İkindi namazlarını da camilerimizde kılmaya devam edeceğiz dedi..

HaberWeb Fotoğraf :Sami Mutlu